En kehtaa mennä salille

enkehtaamennasalille-mitatehda-kuntosalipelottaa

“En kehtaa mennä salille”, on yleinen lause, jonka kuulee saliharrastusta aloittelevan suusta. Useimmiten syynä on se, että ei olla varmoja miten salilla tulee treenata ja ajatellaan, että kokeneet salilla kävijät katsovat aloittelijaa paheksuvasti. Moni haluaisi aloittaa salilla treenaamisen, mutta kynnys lähtemiseen saattaa nousta kohtuuttoman suureksi. 

Personal trainer auttaa alkuun

Myös jokainen kokenut salilla kävijä on ollut joskus aloittelija ja aivan yhtä hukassa kuin sinäkin! Salilla treenaamisessa on omat kikkansa, jotka kannattaa omaksua heti aloittaessa. Parhaiten pääsee alkuun käymällä treeniohjelman läpi personal trainerin kanssa. Personal trainerit ohjeistavat mielellään salitreenin alkuun ja yhdessä treenaaminen on mukavaa. 

On tärkeää opetella oikeat tekniikat, jotta vältytään loukkaantumisilta. Kukaan ei ole seppä syntyessään ja tekniikat hioutuvat ajan kuluessa. Salilla saa ja pitääkin treenata rauhassa ja juuri sinulle sopivalla tahdilla! 

pelkaanmennasalille-enkehtaamennasalille

Aloittelija pelkää arvostelua

On toisaalta harmillista, että aloittelija ei uskalla astua salille, koska pelkää kanssatreenaajien arvostelua. Ihan jokaiselta työpaikalta tai kuntosalilta löytyy ihmisiä, jotka eivät pidä sinusta, mutta tarvitseeko kaikkia miellyttää? Sinä olet oman onnesi seppä ja olet päättänyt päästä elämäsi kuntoon, joten koita olla välittämättä muiden mielipiteistä. Arvostelijoita ei kannata arvostaa ollenkaan.

Monesti vain kuvittelemme, että kanssatreenaaja arvostelee, koska jokainen aloittelija on aluksi epävarma tekeekö kaiken oikein, oli kyse sitten salilla treenaamisesta tai mistä tahansa muusta uudesta asiasta. Kokeneet salilla kävijät auttavat mielellään treenin lomassa, joten kannattaa rohkeasti mennä nykäisemään hihasta! Parhaimillaan sali on sosiaalinen paikka, jossa kaikki saavat treenata omalla tavallaan. 

Epäonnistumiset kuuluvat kehittymiseen

Salilla saa myös mokata! Se kuuluu treenaamiseen ja opit jatkuvasti fiksummaksi treenaajaksi. Jos paino ei nouse niin vaihda iloisin mielin pienempään. Jos et ole varma kyykkytekniikasta, harjoittele sitä vaikka kepin kanssa peilin edessä. Salilla treenaaminen on pitkäjänteinen prosessi ja kaikkea ei tarvitse oppia ja osata heti. 

Jos et saa heti tuloksia niin älä huolestu. Silloin on se hetki, kun treenaamista tulee jatkaa kärsivällisesti. Lihasten kasvattaminen ja kehonkoostumuksen muuttaminen ovat hidasta hommaa, mutta tulokset ovat palkitsevia!

Salilla treenaaminen mielletään helposti paljon isommaksi möykyksi mitä se oikeastaan onkaan ja siihen liitetään paljon ennakkoluuloja, jotka eivät ole totta. Meillä jokaisella on oikeus lisätä omaa hyvinvointia salitreenin avulla ja sen vuoksi kuntosali on erilaisten ihmisten paikka. 

enkehtaamennasalille-pelkaanmennasalille-1

Mikä sinua pelottaa eniten salille lähtemisessä? Oletko rohkaistunut lähtemään salille ja kumonnut ennakkoluuloja?

Jos kaipaat personal traineria, joka auttaa sinut mielellään salilla treenaamisessa alkuun niin katso lisätietoja täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *